در مقالات علمي پژوهشي براي استفاده و استناد به مطالب علمي نياز مي باشد که از منابع ديگر استفاده کرد . براي آنکه مطالب همانند مطالب منابع نباشد نياز به پارافريز مي باشد. شايد براي خيلي از شما اين سوال پيش آيد پارافريز مقاله علمي پژوهشي به چه معناست و نحوه پارافريز مقاله علمي پژوهشي به چه گونه مي باشد. ما در اين مقاله تصميم گرفته ايم تا به بيان پاسخ اين سوال بپردازيم پس تا انتهاي اين مطلب همراه ما باشيد:


پارافريز مقاله علمي پژوهشي به چه معناست؟


وقتي مي گوييم پارافريز مقاله علمي پژوهشي يعني به هنگام نوشتن مطلب علمي خود از منابعي استفاده کرديم اما جملات و ترکيب جمله بندي را در مقاله خود عينا کپي نکرده ايم يعني جوري مطالب را بازنويسي کرده ايم که هم معناي مطلب تغييري پيدا نکند هم مانند مطلب منبع نباشد که به عنوان کپي از آن ياد نشود. در پارافريز کردني يک مقاله علمي اين نکته بسيار اهميت دارد که منظور کامل و دقيق به خواننده القا شود و معناي جملات را به راحتي مخاطب بتواند درک کند و براي آن قابل هضم باشد.بسياري از افراد پارافريز کردن يک مقاله علمي را با خلاصه نويسي به اشتباه مي گيرند بايد بگوييم دو موضوع متفاوت از هم مي باشند که در قسمت بعدي مقاله به بيان تفاوت پارافريز مقاله علمي پژوهشي و خلاصه نويسي مي پردازيم:


پارافريز مقاله با خلاصه نويسي چه تفاوتي دارد؟


پارافريز کردن با خلاصه‌ نويسي يک مقاله تفاوت دارد. هنگامي که شما در حال خلاصه‌ نويسي يک متن هستيد، صرفا به بازگويي ايده اصلي متن با واژگان و لغات خود هستيد و تمرکز بيشتر بر روي کاهش حجم مطلب داريد. اما در پارافرايز کردن، هدف ارائه اطلاعات بيشتر درباره ايده اصلي متن است. در پارافريز کردن شما تاکيدي بر کم شدن تعداد جملات نداريد و مي‌توانيد حتي بيشتر از متن اصلي نيز بنويسيد.


انجام پارافريز عبارت از دروباره نويسي يک متن خاص است که در نتيجه آن متني تقريباً با تعداد کلمات و اندازه متن اصلي به وجود مي‌آيد. اما هنگامي که شما در حال گزارش يافته‌هاي يک پژوهش يا توصيف آن هستيد از شما انتطار مي‌رود تا اهم وقايع را توضيح دهيد و از اضافه گويي بپرهيزيد. در واقع کار شما مي‌بايست به متني منتج شود که هم از لحاظ اندازه و هم از لحاظ تعداد کلمات بسيار کمتر از متن اصلي باشد. اين تفاوت، مهمترين تفاوت خلاصه‌سازي و پارافريز است.


پارافريز در کجاها کاربرد دارد؟


در بعضي از شرايط که بايد از سرقت ادبي دوري کرد و پرهيز شود : در مقالات آکادميک، پايان‌نامه‌ها و ساير مقالات مشابه، اطلاعاتي که در مقاله آورده ايم و به متن اصلي هيچ استناد و اشاره اي نشده است نياز به پارافريز مي باشد. در چنين شرايطي، از آنجا که منابع عمدتا مقالات آکادميک، رساله، بلاگ و متون وب‌سايت‌ها هستند، شخصي که پارافريز را انجام مي‌دهد بايد در اين زمينه متخصص باشد و هر فردي نمي تواند اين کار به درستي انجام دهد زيرا با جابجا کردن کلمات اين امر صورت نمي پذيرد و نياز به جمله بندي هاي صحيح و متفاوتي دارذ که معنا و مفهوم آن نيز تغيير نکند. بعضي افرادي که در اين زمينه تخصص ندارند معناي عبارتي که پارافريز کردند را بطور کل عوض مي کنند و باعث مي شوند مخاطب در درک و فهم عيق دچار مشکل شود.


10 روش پارافريز در چاپ مقاله علمي پژوهشي


همانطور که مي دانيد اپليکيشن‌ هاي زيادي براي پارافريز وجود دارد، هيچ کدام آن‌ها جايگزين انسان نيستند. همانند ترجمه. تقاضاي فراواني براي پارافريز متون آکادميک وجود دارد؛ اين خدمات بايد توسط مترجم حرفه‌اي يا شخصي انجام شود که به متن مبدا تسلط دارد. در غير اين صورت، خطر سرقت علمي وجود دارد. براي اجتناب از سرقت علمي بايد اقدامات زير را انجام داد:



  1. بايد چندين بار متن منبع را خواند تا پيام آن را درک کرد و متوجه شد که با چه جملاتي مي توان منظور متن را رساند تا خللي در آن وارد نشود.

  2. هنگام پارافريز کردن، خوب است که اطلاعات منتقل‌شده از يک جمله را به چند جمله تقسيم کنيم.

  3. به محض شروع فرايند بازنويسي، هر چقدر کمتر به متن اصلي مراجعه کنيد، احتمال درستي فرايند پارافريز کردن افزايش مي‌يابد.

  4. هنگامي که مترادف کلمات موجود در متن مبدا را به کار مي‌بريم، بايد مطمئن شويم که معناي مشابهي با واژه‌هاي موجود در متن مبدا دارند.

  5. تا جايي که ممکن است بايد کلمات کمتري را از متن مبدا قرض بگيريم. اين مرحله مهم است و بايد با دقت انجام شود زيرا ممکن است متن مقصد وارد قلمروي سرقت علمي شود

  6. لازم نيست اطلاعات بيشتري را نسبت به آنچه در متن مبدا است وارد کنيد.

  7. به جاي تغيير هر جمله، بهتر است روي کل متن مبدا تمرکز کنيد.

  8. ايده‌هاي اصلي مطرح‌شده در متن مبدا بايد نوشته شوند.

  9. متن پافراوريز شده خود را با متن اصلي مقايسه کنيد و بعضي تغييرات جزيي را براي عباراتي که خيلي شبيه هم هستند، انجام دهيد.

  10. رفرنس‌‌ها را حتما بنويسد.


به چه دليل پارافريز انجام مي دهيم؟


پارافريز مقاله علمي پژوهشي به سه دليل انجام مي گيرد که شامل اين موارد مي باشد: بازنويسي نوشته ها با کلمات شما اين اطمينان را حاصل مي­ کند که شما تحقيق شخص ديگري را کپي نکرده ايد و در حقيقت سرقت ادبي از کار کسي انجام نشده است .پارافريز يا همان بازنويسي نشان مي دهد که شما مطلب منبع و مبدا را بخوبي متوجه شده ايد و درک کرده ايد. بازنويسي يک نظريه به اين معناست که گويش شما در کل مقاله به شکلي مسلط و يکسان باقي مي­ ماند.


در چه زماني از پارافريز بايد بجاي نقل قول در مقاله استفاده کنيم؟


اگر يک مقاله يا تحقيق را به طورکل مطالعه کنيد و از نکات مهم آن يادداشت برداريد به طور طبيعي در حال پارافريز بخش عمده اي از اطلاعات مهم آن هستيد و از نقل قول مستقيم استفاده نمي ­کنيد. اين کار هوشمندانه اي است که در مقاله خود از نقل قول هاي زياد استفاده نکنيد چرا که استفاده زياد از نقل قول باعث مي­ شود به نظر برسد شما به درستي مطلب منابعي که مطالعه کرديد را متوجه نشديد يا براي بيان کردن مطلب به زبان خودتان تنبلي کرده ايد. نقل قول­ ها همچنين موجب ناخوانا شدن متن شما مي­شوند.


بايد بگوييم بطور کلي براي نگارش مقاله علمي پژوهشي ، استفاده ازپارافريز و بازنويسي مقاله يا تحقيقاتي که مطالعه مي کنيد خيلي بهتر از نقل قول مي باشد.در موارد زير فقط از نقل قوا استفاده کنيد:



  • مي­ خواهيد يک توصيف دقيق داشته باشيد.

  • نوشته اصلي به قدري خوب است که نمي توانيد آن را تغيير بدهيد.

  • شما نياز به مدرک معتبر براي پشتيباني از نظريه ­تان داريد.


تکنيک هاي پارافريز مقاله علمي پژوهشي


دقت کنيد در پارافيز مقالات خود جمله اول خود را از يک نقطه متفاوت از منبع اصلي آغاز کنيد مثلا اگر منبع شما با فعل شروع شده است شما آن را با فاعل شروع کنيد و يا با فعل زمان گذشته يکي از تکنيک هاي ساده مي باشد که در انجام پارافريز مقالات کمک بسياري به شما مي کند. از کلمات هم معني و مترادف تا جايي که برايتان امکان دارد استفاده کنيد و از بيان کلمات همانند متن اصلي بپرهيزيد. پيشنهاد مي کنيم در پارافريز کردن مقاله خود ساختار جمله را بطور کلي عوض کنيد بطوريکه  در معني و مفهوم آن تغييري پيدا نشود. با مطالعه متن اصلي اطلاعاتي را که متوجه شده ايد و درک کرده ايد به چند جمله تقسيم کنيد.


با پارافريز مقاله رفع سرقت ادبي کنيد


بسياري از مقالات علمي براي چاپ در مجلات در برنامه هاي مخصوص قرار ميگيرند تا متوجه شوند مطالب چقد کپي مي باشد و چه ميزن نويسنده از پارافريز استفاده کرده است. اگر برنامه درصد بيشتري از حد مجاز شباهت جمله بندي هاي مقاله را به مقالات ديگر بدهد اين مقاله به نويستده ارجاع داده مي شود تا دوباره پارافريز انجام شود و در آن سرقت ادبي رخ ندهد.با پياده سازي تکنيک هاي بازنويسي و پارافريز مقاله مي توانيد تا حد زيادي از بروز سرقت علمي خودداري کنيد.


 

روستاي شفيع آباد فندرسک

مفهوم درست بيمه سرمايه گذاري و عمر رابدانيم؟

نحوه پارافريز مقاله علمي پژوهشي

نحوه ارزيابي مقاله علمي پژوهشي

چاپ مقاله علمي پژوهشي در کدام مجله بيشتر اعتبار دارد؟

صفر تا صد نوشتن مقاله isi

پارافريز ,مقاله ,متن ,مي ,علمي ,اصلي ,مقاله علمي ,پارافريز مقاله ,علمي پژوهشي ,مي باشد ,متن اصلي ,نحوه پارافريز مقاله

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

بانک مقالات ایران دانلود برای شما sobhannews harmonykbaran englishclassnewssocial mahdiii22 همان نیش باز لو دهنده pikasotarhi jasemsalabi بهترين آرزو هايم تقديم تو باد.