ليست مجلات داخلي و خارجي در يک تقسيم بندي کلي به صورت زير است. در ادامه اعتبار هر يک از اين مجلات را بررسي خواهيم کرد.
مجلات خارجي شامل تامسون رويترز (
اگر بخواهيم انواع مجلات علمي را از حيث اعتبار و درجه علمي بررسي کنيم، بايد تفاوت موسسات ايندکس کننده مجلات را درک کنيم. در حالت کلي چهار موسسه اصلي نمايه کننده در علوم مختلف وجود دارد از جمله شرکت تامسون رويترز(Thomson Reuters)، پايگاه استنادي علوم جهان اسلام(ISC)، اسکوپوس(Scopus)و در حوزه پزشکي هم پاب مد(PubMed). اين پايگاه هاي استنادي بين المللي هستند.
شرکت تامسون رويترز(Thomson Reuters) يک شرکت بزرگ و بين المللي است که چند زير مجموعه دارد و پايگاه Web of science يکي از اين زير مجموعه هاست. پايگاه (Web Of Science (WOS يک نمايه استنادي علمي است که در آن امکان جست و جوي استنادي جامع وجود دارد.
مقالاتي که در اين پايگاه ايندکس مي شوند ب صورت متداوا به مقالات isi مشهور هستند. دو نوع مجله در مجله آي اس آي ايندکس مي شود که يکي ايمپکت فکتور دار است که به آن مجلات JCR گويند و ديگري که ايمپکت فکتور ندارد، مجلات ISI Listed هستند.
يکي ديگر از نمايه هاي استنادي اسکوپوس است که اطلاعات کتاب شناختي را در خود دارد. مجله اسکوپوس اطلاعات محصول تقريبا 5 هزار ناشر از سراسر جهان را در خود دارد. در يک حساب کلي، اسکوپوس اطلاعات 16 هزار مجله علمي پژوهشي را در دست خود دارد. بيان اين نکته حائز اهميت است که اسکوپوس از محصولات اوير(Elsevier) است که براي اشتراک در بايد هزينه اي را بپردازيد.
چاپ مقاله علمي پژوهشي در کدام مجله بيشتر اعتبار دارد؟
مجلات ISC پايگاه استنادي در جهان اسلام است که پس از تامسون و اسکوپوس، آي اس سي سومين پايگاه براي مجلات علمي است . در اين مجله 57 کشور مشارکت مي کنند. مجله ISC براي چاپ مجلاتي است که در دنياي اسلام نوشته و چاپ مي شوند.
پابمِد (PubMed) از ابزار جستوجوي مدلاين است که اطلاعات بيليوگرافي تمام رشته هاي علوم پزشکي و زيست شناسي را در دل خود دارد. مجله پاب مد به صورت تخصصي در حوزه پزشکي و زيرشاخه هاي آن فعاليت مي کند. به مقالاتي که در مجلات پاب مد منتشر شوند، مجلات پاب مد مي گويند. دسترسي به پاب مد رايگان است.
پس از آشنايي کلي با مجلات معتبر خارجي، بهتر است با مجلات معتبر داخلي نيز آشنا مي شويم.
در ايران نيز سه نوع مجله معتبر و علمي داريم که اعتبارشان از يکي از سازمان هاي وزارت علوم، وزارت بهداشت و حوزه علميه تعيين مي شود.
مجلات علمي پژوهشي براي چاپ مقالاتي است که از دو خصوصت اصالت و ابداع برخوردارند. مقالاتي که در مجله علمي پژوهشي چاپ مي شوند با موضوعي بديع به انجام آزمايش و تحقيقات پرداخته اند و نتايج پژوهش ها را در قالب روش انجام پژوهش در مقاله ثبت مي کنند. چاپ مقاله علمي پژوهشي به گسترش علم و پيشبرد دانش و آگاهي کمک مي کند. مخاطب مقاله علمي پژوهشي اساتيد، دانشجويان در هر مقطعي و پژوهشگران هستند.
مقاله علمي ترويجي خلاصه اي از مقالات در يک حوزه خاص هستند که با ساختاري متفاوت چاپ مي شوند. درواقع اين نوع مقاله، مطالب را خلاصه کرده و نتيجه استنتاجات را در قالبي نو ارائه مي دهد. هم چنين در اين نوع مقالات مي تواند تفسير جديدي برمقالات ارائه کرد يا سير تحقيقات انجام شده روي يک مبحث خاص را مورد بررسي قرار داد.
انواع مجلات عبارتند از تدويني، مروري، ترجمه اي و تحليلي. ارزش و اعتبار علمي مقالات تحليل از ساير دسته ها بالاتر است. در کل هدف اين نوع مقالات خلاصه کردن دستاورد و ايده هاي ديگران است بدون اينکه جمله اي به آن اضافه کنيم.
اين نوع مجلات پتانسيل اين را دارند که دستاوردهاي علمي و علوم فني را به صورت ساده شده در اختيار افراد دانشگاهي و حتي دانش آموزان قرار دهد.
مجلات علمي تخصصي به سازمان ها و نهادهاي خاصي وابسته هستند و به مباحث تخصصي در زمينه يک زمينه به خصوص مي پردازد. اين نوع مقالات بيشتر جنبه اطلاع رساني دارند.
نکته اي که لازم است بدانيد درباره اعتبار مجله علمي تخصصي است که اين نوع مجلات هيچ اعتباري از وزارت علوم،تحقيقات و فناوري، وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکي يا حوزه علميه ندارند و بيشتر براي بالا بردن سطح آگاهي افراد جامعه کاربرد دارند.
براي مثال مي توان از مجله علمي تخصصي رشد نام برد که به وزارت آموزش و پرورش وابسته است و در زمينه هاي آموزشي فعاليت دارد.
براي چاپ مقاله علمي پژوهشي در مجلات معتبر بايد موضوعي جديد را بررسي کنيد و نتايج تحقيقات را در قالب مجله اي که مدنظر داريد در آوريد. براي چاپ مقاله علمي پژوهشي بايد با نگارش مقاله علمي پژوهشي آشنا باشيد.
موسسه چاپ مقاله هدف ريسرچ در زمينه چاپ مقاله علمي پژوهشي فعاليت مي کند که در صورتي که براي اولين بار است براي نوشتن مقاله اقدام کرده ايد، مي توانيد با راهنمايي متخصصان به نوشتن مقاله بپردازيد.
رتبه بندي isc بر اساس ميزان اثرگذاري علمي شان در رشته تخصصي خود به دسته هاي مختلف قابل تنظيم هستند. تقسيم بندي هاي اين نوع مجله عبارتند از : Q1، Q2، Q3، Q4 و نشرياتي که ضريب تاثير ندارند يا يه عبارتي ضريب تاثير صفر دارند به صورت يک خط روي حرف Q نمايش داده شده است.
براي اطلاع از رتبه بندي مجلات ISI مي توان به سايت هاي رتبه بندي مراجعه کرد. در ادامه چند سايت رتبه بندي اين نوع مجلات آورده شده است.
مزايا: دو ژورنال را بر اساس ضريب تاثير مي توان مقايسه کرد.
معايب: ژورنال هاي ISC و علمي پژوهشي را در اين سايت نداريم.
نکته: براي مقالات ISI مناسب هستند.
??????مزايا: سايت رتبه بندي SJR از الگوريتم رتبه بندي گوگل پيروي مي کند و تاثير هر مجله را پيدا مي کند. در اين رتبه بندي مجلات به چهار دسته Q1,Q2,Q3,Q4 رتبه بندي مي شوند.
معايب: ندارد.
نکته: مجلات ISI و بعضي از مجلات خارجي قابل مقايس هستند. اين پايگاه محصول مشتريک شوراي عالي تحقيقات علمي و چهار تا از بهترين دانشگاه هاي اسپانيا است.
مزايا: اين سايت محصول انتشارات اوير است. براي اندازه گيري مجلات از دو پارامتر SNIP و SJR استفاده مي شود. در اين سايت امکان جستجو براساس نام نويسنده وجود دارد. طبق مطالعات انجام شده نتايج اين سايت از سايت GoogleScholar دقت بيشتري دارد.
معايب: ندارد.
نکته: مجلات آي اس آي و برخي مجلات غير آي اس آي قابل بررسي هستند. دسترسي به اين سايت رايگان نيست.
داوران مجلات Elsevier امکان دسترسي محدود براي جستجو در آن، در هنگام داوري دارند.
مزايا: سايت رتبه بندي Eigen Factor شبيه رتبه بندي گوگل است اما بيشتر مجلات با اعتبار بالا قابل مقايسه هستند. هم چنين امکان مقايسه دو ژورنال با هم وجود دارد.
دو پارامتر (Article Influence (AI و (EigenFactor (EF در آن تعريف شده است. EF نشان دهنده ي ميزان ارجاعات در کل مجلات و AI نشان دهنده ي ميزان تاثير هر مقاله بر مقالات ديگر در 5 سال بعد از انتشار مقاله است.
نکته: رتبه بندي مجلات در اين سايت بر اساس ضريب Eigen Factor است. سايت رتبه بندي Eigen Factor محصول دانشگاه واشنگتن است. اين سايت مختص مجلات isi است و بر اساس داده هاي دريافتي از jcr فعاليت مي کند.
مزايا: امکان مقايسه کردن دو ژورنال با هم وجود دارد. براي اطلاع دانشجويان سايت خوبي است.
معايب: امکان بررسي برخي ژورنال ها وجود ندارد.
نکته: رتبه بندي سايت رتبه بندي ArnetMiner بر اساس ضريب تاثير يا ايمپکت فکتور است.
براي ارتباط با جامعه علمي، بايد مقاله خود را در ژورنال هاي داخلي و يا خارجي به چاپ برسانيد. براي چاپ مقاله علمي پژوهشي نيز بايد از انواع مقاله و اعتبار آن ها آگاهي پيدا کنيد. شناخت انواع مجلات براي چاپ مقاله علمي پژوهشي به شما کمک مي کند تا مجله بهتري را براي چاپ مقاله علمي پژوهشي خود بيابيد.
مفهوم درست بيمه سرمايه گذاري و عمر رابدانيم؟
نحوه پارافريز مقاله علمي پژوهشي
نحوه ارزيابي مقاله علمي پژوهشي
مجلات ,علمي ,مقاله ,مي ,چاپ ,بندي ,علمي پژوهشي ,رتبه بندي ,مقاله علمي ,چاپ مقاله ,است که ,مجله بيشتر اعتبار ,بندي eigen factor ,رويترز thomson reuters ,شرکت تامسون رويترز
درباره این سایت